Post Terkini

Wednesday, March 14, 2012

Air oh air..

Hari ni bermula 8 pagi hingga 8mlm esok sekitar shah alam n klang xde air.. mujurla en suami msg semalam kat rumah..terus target mlmnye nak g 'my DIY'.. owhh kat seksyen 19 ni my DIY mmg pilihan terbaik la.. x psti pasal harga tp kalau pergi sana mmg rambang mata.. sume keperluan rumah ada.. dari sekecil2nya sampai la elektronik.. mmg best la..

so semalam even hujan lebat pun sanggup kitorg redah utk dapatkan tong air.. sampai2 sana sekali tengok ramai plak org.. mmg warga seksyen 19 ni pakat2 beli tong kat situ ni.. dalam hati mesti kes nya sama cam kitorang laki bini.. stok tong air xde kat rumah.. huhu..

cari2 tong nampak saiz biase2 je.. paling besar pun saiz tong sampah yang kat depan rumah tu..mmg utk tong sampah la kan..tapi isi air pun still boleh lagi..encik suami duk mencari kolah pasang siap yang bentuk D tu..tapi kali ni xde.. kebetulan plak ternampak ada tong lebih besar dari saiz tong sampah tu, so cepat2 suh encik suami sambar 2 bekas.. so sementara nak bayar, encik suami g la cari kolah yang dia nak tu.. n me, tunggu kat kaunter..

so jawapannya memang xde la kan.. n datang2 je en suami kata tong yang kitorang beli tu dah abis pun..sume dah sambar.. see nampak sgt org shah alam takut tak dapat mandi..hehe termasuk la kitorg ni..

inilah hasil pembelian kami

tapi...tapi.. sekarang dah kul 2.. air still ada jek...hmm maybe air tangki banyak lagi kot.. cuma yang menjadi keraguan bila mana semalan tengok dalam list xde plak kawasan shah alam ni terjejas..terutama yang seksyen seksyen ni....kalau kat jln kebun, kampung jawa tu adalah..tapi xpela, bak kata en suami kalau air ada kira kite ada lebihan air la..erkkk boleh ke mcm tu..tp sebagai langkah berjaga2 so rasanye xde masalah kot.. k daa
Post a Comment