Post Terkini

Wednesday, March 21, 2012

steamboat


Balik kampung sabtu hari tu, buat makan2 steamboat..cadangnye nak buat masa minggu pertama cuti sekolah tp memandangkan en suami ada kelas sabtu ahad so rancangan ditunda ke minggu akhir cuti sekolah.. Sebab nak feel mcm mkn kat kedai so belila portable gas stove kt tesco sabtunye.. Periuk steamboat mak mmg dah ada..so sgt2 berbaloi2 la.. Portable gas tu pun xdela mahal sgt..brand pentec dlm rm 42 kalo x silap.. Pensonic rm30 lbh tp dah abis stok..
So malam nye makan tu je..mak plak dah siap masak gulai..sebabnye x bgtau pun mak dh buat steamboat.. Jadinya lauk n nasi kitorg makan hr ahad.. Sabtu mlm layan steamboat..mmg kenyang giler.. Tp steambot versi kitorg di xde la udang,sotong atau ayam..malas plak nak beli..so layan je la.. Lagi satu xdela sos stemboat ni.kitorg just guna sup ngan tomyam je..tp kira oraitla.. Next time leh buat lagi...
Post a Comment