Post Terkini

Saturday, March 10, 2012

Jerawat..

Sape suka muka dia tumbuh jerawat sila angkat tangan tinggi2... mustahil la ada orang suka kan.. tapi dulu zaman sekolah ada gak kengkawan kata jerawat ni tanda kematangan kita..ntahla, x nampak pun tang mana tanda matang kalau ada jerawat.. dan agak mustahil kalau seseorang tu suka jerawat..

sama gak ngan aku.. tapi agak beruntungla dan bersyukur juga sebab muka bukan jenis yang sensitif dan mudah nak tumbuh jerawat.. cuma sekali je la dulu, lebih dari 3 biji la jerawat kat muka ni penangan dari jerebu yang melanda shah alam tahun 2005 kalau x silap.. masa tu ngah study kat s.alam.. ingat lagi, ngah2 kelas tu tetiba ada announcement isytihar cuti sebab indeks jerebu tinggi sangat..ber hoorey la kitorg dalam kelas masa tu..hahaha.. tapi bukan nak cite pasal ni..

sebenarnya sekarang ni jarang sangat tumbuh mentol kat muka ni.. kalau ada pun bila tetiba teringat " eh, bulan ni x tumbuh jerawat lagi".. so belek2 muka baru pasan..huhu memang jarang nk belek2 muka ni..dan rasa2nya hormon dalam badan ni rasa2nya telah diambil oleh encik suami.. sebab tu kalau nampak jerawat kt muka en suami hati kecil ni redha je.. sebabnya itu tanda2 daku nak bendera merah..

korang2 kat luar sana ada tak situasi macam ni?? hmm orang lain kalau pregnant je suami yang dapat tempias.. tapi daku nak period pun en suami kena tempias.. lagila jerawat dia tu kalau tumbuh besar2..dalam 2 tiga biji plak tu..siap bernanah2 lagi.. tapi lepas tu hilang la.. pendek kata dia sebulan sekali tumbuh la..ikut kitaran haid bini dia ni..

apapun pada en suami time kasihla bagi alert kedatangan haid ayang..hehehe..

*ramai tanya aku pakai produk apa.. x payah susah2.. safi pun dah cukup..kulit murah katakan, x perlu penjagaan exclusif..hehehe*
Post a Comment