Facebook Pages

Tuesday, February 28, 2012

Alhamdulillah..izinkan saya utk berkhayal...

6 comments:
Alhamdulillah... I'm pregnant now...huhu..bestnye kalau skrg dapat menyatakan ayat2 ajaib tu.. Tp sehingga kini, masih belum berpeluang menikmatinya.. Masih belum diberi rezeki untuk menerima anugerah terindah dari Ilahi.. Suka sgt mendengar ayat2 tersebut diluahkan.. Lebih bermakna kalau dapat perkhabaran daripada mereka2 yg sedang ttc..
So skrg ni hanyalah redha dalam pasrah tp tak pernah sekalipun berhenti berharap..
Rezeki tu sentiasa ada, cuma masanya kite x tau.. Alhamdulillah sekarang ni dalam fasa bertenang..walaupun agak nervous bila dh nk dekat due, tp harapan tetap ada.. Bukan mengharap tp redha untuk setiap ketentuannya..
Sekarang ni pun kerinduan sentiasa ada.. Kalau dulu, cuma setakat baby2 sahaja yang dirindui, tp sekarang tengok budak sekolah rendah pun rasa2 nk gomol2.. Semuanya nampak comel2 belaka
Apapun, be positif.. Chaiyo' chaiyo' muzai.. It will be double line...maybe..insyaAllah... Alhamdulillah...yesss its double line.. Think positive always

Monday, February 27, 2012

kasut baru: ADIDAS

No comments:

Jeng jeng..dapat a pair of sport shoes from my charming husband...sgt2 suke..motif??? Adakah beliau ingin isterinye bersenam?? Hehe no comment.. Sebenarnya, si isteri duk merengek suh encik suami belikan baju baru.. Yela dah bosan kot g sekolah pakai baju yg sama je..dan encik suami xnak.. Sebabnye dia kata baju kurung dah melambak..tp masalahnya, hari2 pakai baju kurung g sekolah sgt2 bosan ok..lainlah kalau dpt pakai baju preggy.. Mmg cantiklah kan..hmm pujuk punya pujuk akhirnya dia setuju..alah x banyak mana pun..suh dia budget rm100 dapatlah dua pasang baju kurung..huhu..
Tp alih2 dia tanya nak beli kasut tak.. Pucuk dicita ulam mendatang, of course la say yesss.. Me request scholl.. Tp dia tak setuju.. Dia kata nak belikan sport shoes.. Lgpun awal tahun hari tu ada gtau dia nak beli kasut sukan.. Almaklumlah kasut lama dh buang..mana taknye, dh 3 tahun plus pakai, kulit pun dah merekah, tapak pun dah tertanggal mmg patut la dibuang.. Tp ckp ngan en suami bukan suruh dia beli..niat dihati nak beli sendiri je.. X sangka plak dia ingat pasal ni.. Hmm dalam hati budget2 beli kasut murah je..yela, bukan selalu pakai kan..2 kali setahun je kot.. Time larian sekolah ngan hari sukan.. So siap cakap awal2 duit balance beli kasut beli sepasang baju.. Alih2 dia bawa g kedai Al-Ikhsan kan plaza alam sentral @ PAS..tengok2 kasut n dia berkenan seperti dalam gambar.. En hubby ye not me.. But actually his choice always the best n Im very love it.. Thanks abang..sayang u lebih-lebih...hmm isteri dia ni jarang belikan dia bende mahal2..paling cikai pun belanja makan.. Ntah bila dapat bagi present or something yang best kat dia..huhu..

Owhh berbalik pada piliha en suami, selalunya, biasanya mmg pilihan dia adalah yang terbaik..x kisahla dari memilih baju ke, menu ke or whatever mmg selalunya pilihan dia yang paling bagus..sebagai contoh kalau kami mkn kat kedai, selalu apa yg dia order adalah lebih sedap dari yang bini dia order..hasilnye..harusla bini dia ni ngecek lebih- lebih dari dia..plus, my hubby makan lagi lambat dari bini dia..slow and steady org kata.. Mcm tu jugak kalau pilih barang, dia akan pilih betul2..x macam bini dia asal boleh je.. So sebab tu jugak kalau nak beli something akan minta pendapat en suami.. X kisahla, dari baju, kasut, barangan rumah sume akan minta pendapat dia..tp kalau jenis pakai buang n bab2 makan minum ni haruslah bini dia yg handle..sebabnya kalau jenis pakai buang ni haruslah amik yang paling mura.. Cut cost katakan..kalau berkaitan makan minum dirumah mmg en suami zero..selalu dia mengikut je..huhu..

Kla, melalut sudah..thanks abang..leh r pakai masa larian sekolah this coming march...yahuuuuuu...

chicken combo

1 comment:

Menu lunch kami semalam.. Ayam, spaghetti, fries, salad... Nyummm utk semua perkara except the chicken.. Yg sbnrnya, ayam tu beli kt giant..yg dh siap ngan rencah tu..tp rasa dia amat mendukacitakan.. Masam bebenor...sib baiklah ada spaghetti yg boleh cover line,.tambah ngan salad yg sedap tu..hehehe.. Dulu penah gak beli ayam siap rencah kat giant, mmg sgt2 sedapala.. Tu yang beli lagi.. Still kat giant cuma lokasi berbeza..so rasa pun sgt berbeza,, conclusion nya say no more to giant kalau nk makan cm ni lagi.. Lepas ni nak belajar sendiri la rencah ayam ni.. Baru mengancam rasa dia.. Kalau beli segera ni rasa dia atas nasib je kot.. Dpt yg best, best la.. Kalau tak, telan air liur je la.. Emm tp lagi best kalau ada pemanggang ajaib kan.. Sape tau bape rm? Ingat nak beli satu la..agak2 mahal tak??any idea?

Saturday, February 25, 2012

hari ni hari sabtu

No comments:

Hari ni hari sabtu..pagi tadi ada LADAP.. So pg td ajak en suami bekfes kt mamak.. Tp g asing.. Me naik kete encik suami naik motor.. Sebabnye pas bekfes mau gerak terus ke sekolah.. Emmm tp apa kaitan dgn gambar ek.. Saje je nk tepek pic mkn malam kami.. Sebabnya selalu hari sabtu, mlm x masak pun..beli siap2 kat pasar mlm..tp sebab lauk basah n sayur mayur banyak lg malas lah nak beli luar..kang x pasal2 layu sendiri sayur2 kat peti tu.. Tp pasar tetap pegi..sebab nak beli daun kesum n bendi..konon2 esok nk masak asam pedas..tp tgk keadaan gak..kot2 mood malas dtg, mmg x berasap la dapur.
Tp yg penting gaji dh masuk..tp takut nak kuarkan..sebabnye sekejap je akan abis duk membayar segala hutang piutang...huarghhhhh...oppss lagi sekali entry x berkaitan ngan gambar..maksudnya kena fullstop disini..daaa

Friday, February 24, 2012

salmon grill

1 comment:

Menu kami dua minggu lepas.. Setelah bercuti di cameron highland.. Motif?? Sebab dah memborong aneka jenis salad yang segar bugar haruslah diadaptasikan ke dalam karya masakan sendiri..thanks kepada googke sebab sudi memberikan resepi.. Hasilnya... Memuaskan dan masih boleh diperbaiki...

***mengidam sup daun carrot yang dimasak oleh achik.. Apsal la kat sini susah sangat nak cari daun carrot ni... Owhh rupa daun carrot ni cam daun sup ye...***

kolaj

No comments:


Cantik tak? Cantik tak? Hopefully this group will be the winner.. Pertandingan ko akademik..melukis buah2an tempatan menggunakan teknik kolaj.. I like their creativity..out of my mind..well done..chai yo' chai yo'

Thursday, February 23, 2012

our dinner

No comments:


Menu kami malam ni...sbb pn isteri tersangatlah malas.. Plus kena mencari pemenang daripada 360 org murid.. Berpinar mata.. Terima kasih pd en suami sbb sgt memahami.. Hauummm u banyak2

Tuesday, February 7, 2012

Family trip

No comments:
sorry la blog..lama betul x ber 'update'.. jenuh cari masa yg sesuai.. sempat nk upload gambar je dulu.. so hari ni leh curi2 masa sket nak cite aktiviti kitorg 4,5 dan 6 Februari hari tu.. Sebenarnye 5 Februari ada majlis kawen dekat segamat tp memandangkan en suami dah berjanji ngan family dia terpaksala korbankan majlis kawen Nora.. xpela, keluarga lebih utamakan.. lgpun en suami adalah penunjuk jalan ke Cameron Highland tu..

Sampai2 kat cameron, destinasi pertama kami haruslah ke Cameron valley..saje hirup udara segar melepaskan penat duk dalam kereta...nyaman gak la.. tp kali ni xdela excited nak ber'bollywood' kat celah2 pokok teh tu..almaklum dah selalu sgt ke sini.. family bang man ngan achik pun x nk bergambar..kira okla tu kan..

so dalam 10 minit lepas tu kami terus gerak ke teratak persinggahan kami sepanjang 3 hari di Puncak Arabella.. apartment kat sini memang best, sbb dia mmg dekat puncak.. lagi satu keluasan dia mmg sgt selesa la utk 3 family.. siap boleh masak bagai.. so lepak2 kejap then pergi pasar diorg yang dekat ngan equatorial hotel tu utk masak2 malam tu.. then pgi kedai runcit yg ada jual ayam ikan..hehehe.. bagus kan.. bak kata en suami, cameron tu dah mcm kitorg nye kampung..tau mana nak dituju..

malas nak cite bebanyak, picture ni adalah sebahagian dari aktiviti kami..

terperangkap ditengah2 ladang strawberry
me with chocolate strawberry
sweet couple..hehehe
this is our family..
kami lagi..:)
parit waterfall, kg sedia

Boh Tea Plantation
emida steamboat

taman agro, mardi
with my lovely niece

hubby...di bee's farm


Lata iskandar.. nazrul with ayah..

so next plan..maybe trip ini akan bertambah ahlinye.. apapun kna tunggu arahan dari penunjuk jalan akak encik suami...yang penting..cameron highland sgt best sebab sejukkkkkkkkk...