Post Terkini

Friday, June 7, 2013

maggie magic meals : untuk wanita bekerja

maggi magic meals ?? dari mana aku tau?? tak pernah tau sehinggalah terbaca my fren punya blog.. paper-pink.blogspot.com .. nampak macam sedap.. terasa nak beli tp bila teringat pernah beli maggi spaghetti  yan tak berapa berkenan kat tekak, terus cancel nak try yang ini,, iyelah, lain orang lain tekak dia kan..

tapi semuanya berubah bila pergi rumah my sis.. mmg banyak stok magic meals ayam kicap berempah ni.. yang spaghetti punya pun ada..  supplier bagi katanye..  so soal selidik ttg magic meals ni, testimoni sama mcm my fren kat blog dia.. so apa lagi, haruslah rembat 2 paket.. alah, kalau x sedap pun xrugi apa kan.. bende free.. hehehe
so inilah packaging dia.. kat belakang dia ada cara masak.. plastik, pengikat semua siap... cara yang sgt senang..2 in 1 je..
Cara-cara : 
1. Sediakan ayam untuk 3-4 orang makan. seeloknya dipotong kecil untuk memudahkannya cepat empuk. masukkan ke dalam plastik yang disediakan.
2. kemudian, masukkan bawang besar(dipotong bulat)dan 1/5 cawan air,
3.gaul bahan2 supaya sebati dengan rencah maggi. ikat plastik dengan tali yang disediakan.
4. letakkan plastik atas beras yang nak dimasak. pastikan tempoh masak dalam 45 minit ye.. kalau nasi dah masak dulu pun xpe..
5. dah cukup 45 minit bolehlah dikeluarkan dan dihidang dengan nasi yang korang tanak tadi.. sgt mudah kan..

Tips: walau dalam cara penyediaan yang diorg sediakan, xde suruh letak garam tp korang kena letak gak secukup rasa.. kalau tidak, dia akan jadi tawar je..

inilah hasilnye

kasi zoom sket.. mmg sgt empuk melainkan kuahnye yang tawar.. 



Post a Comment