Post Terkini

Monday, September 22, 2014

#Trip family : Air Papan, Mersing (Part 1)

Venue : Air Papan, Mersing
Duration : 3 days 2 nights
Date :30/08/2014 - 01/09/2014

Alhamdulillah.. percutian family berjalan dengan lancar. Thanks to my SIL sbb organize this vacation. 7/10 siblings kami berjaya menghadirkan diri. 3 bujang lagi sibuk bekerja mengumpul duit kawen.. hehehe.. Aku, along, kaklang n my twin gerak dr Shah Alam sabtu pagi. Jumpa angah kat batu pahat dan terus gerak ke mersing..  Perjalanan agak lancar tapi penat sebab terpaksa tempuh ladang kelapa sawit  n masuk ke kawasan felda. Tapi itu x jadi hal, sbb penat hilang secara automatik bila sampai ke lokasi.. Tapi bukan aku yg drive pun..Haha..  Ok jom tgk entry bergambar.. Layannn

Baru sampai.. Apapun ready for lunch..

Gerai makan.. 3 meja didepan dipenuhi family kitorg je
Lauknye sedap2.. Tapi mahal2.. X tau la bape harga sebab bukan i yang bayar..
Pandangan laut dari gerai..Cantikkk
Habis makan, terus check in masuk homestay.. Rehat2 dulu sebelum main pantai petang nanti.. Kat sini, jangan risau.. Banyak homestay disediakan.. Kitorg duduk kt chalet Air Papan tapi x recomended sgt sbb keperluan asas tu x disediakan like iron n kettle. Iron sangat penting ye tuk orang pempuan.. Haha cam aku siap bawa tudung bawal lagi nak pakai.. alih2 iron xde.. Kettle plak utk kite yg ada anak kecik ni mmg wajib sangatla.. Nak buat susu plus pepagi mesti nak minum air panas kan. Hmm penyapu plak nk kena ambil kat office.. Tapi kalau 3 bende asas ni bkn kepentingan pada korang, so x menjadi hal.. Tp rumah kitorg ni mmg besar.. Puas hatila untuk tu.. 6 katil queen, 1 katil single.. Siap ada aircond lagi..Memalam mmg sejuk x hingat la.. Bilik air 2.. Tempat sidai baju pun banyak.. Parking pun luas. 1 mlm RM370. Kalau nk chalet yg lebih kecil pun ada gak, tp x tau la bape bayaran nya.. 

Ok puas dah berehat2.. apalagi petang tu pakat2 la kami ke pantai.. Mak ngan abah stay je kat rumah..

air papan, mersing, family day
Budak banyak akal.. Suka betul dia ngan air laut..
air papan, mersing, family day
Alalala... Hero sapa la tu.. Cantik posing
air papan, mersing, pantai
Sesi perbincangan budak2 bawah umur
Zahrah ngan acik krul.. Larat ke acik dukung tu zahrah oiii..
air papan, mersing, family day
Like this picture
Budak yang tetiba ngamuk sebab nampak papa dia buka m&m.. Izz izz
air papan, mersing
Dah senja.. Sebelum balik kite ambil gambar dulu.. esok sambung lagi ye..
Gambar dekat plak.. Mana kak su masa ni ek..no idea..
Balik rumah, masing2 membersihkan diri memasing.. Rehat2 kejap..santai2 kejap.. Pas isyak baru gerak mencari makan..


Menunggu order sampai
Antara menu kami..
KAILAN IKAN MASIN
TOMYAM PUTIH.. Ni x order pun.. Tapi diorg hantar.. Kitorg makan je sbb ingat mmg stail diorg buat tomyam gini..Rupanya tuk org lain.. xpelah..bedal je
PEPAHAT SAMBAL
BUTTER PRAWN stail Mersing mari


Haa ni baru betul. TOMYAM SEAFOOD
Sotong goreng tepung x dapat..  Air 1 jug tembikai n 2 jug nasi putih. Pastu ambil lagi 20 cucuk satay.. Gambar xde sbb masing2 dah mentekedarah.. Penat kot berkubang siang tadi..hehe.. Total dah x ingat.. Tapi x silap aku kurang dari RM240 la.. oklah tu kan.. sebab kalau bahagi ngan 20 org lebih kurang RM12 je.. Pas makan aku ajak diorg bergambar.. Tapi angah ngan kak lang laju je ke depan.. Huhu aku memang, dah bercuti kan.. gambar mesti diabadikan.. Rugi tu.. Kenangan.. Ntah bila nak smpi lagi..
Dataran kembara.. Mak pun terpaksa layan gambar sebab naik ngan ise kan..hehe
Masa kitorg datang ada satu family pun ada lepak sini.. Bila kitorg sampai x lama pas tu diorang pun dah gerak.. Kak su pun dah sound suruh balik.. Ingatkan ada benda halus ke apa.. rupa2nya kak su cuak sebab ada sorg mamat naik motor ni stop kat situ sambil mesej2 tgk family kitorg.. Mujur dengat ckp kak su.. Kalau tak cuak gak apa jadi nanti.. Tp mmg x niat pun nak lepak2..ngantuk kan.. Smpi rumah lepak2 jap terus zzzzzzzz. 



Post a Comment