Post Terkini

Monday, October 3, 2011

Melaka River Cruise

2 minggu lepas kami balik melaka.. melawat cucu sedara yang sakit.. alang2 sampai melaka, kali ni berpeluang naik cruise ...jln2 guna jalan air ..lebih kurang 45 minit perjalanan je..angin sepoi2 bahasa memang syok la naik bot...owhh tiket rm10 utk dewasa, kanak2 plak rm5.. nak bagi star ke?? hmm 3 bintang/5bintang cukupla.. masih banyak boleh diperbaiki.. owhh kalau korang x nak naik bot, nk naik monorail pun boleh gak..tp tengok cm x bape nk best je..sebabnye sgt2 la slow..better naik cruise ni.. angin pun kuat..syok la..yang seronok nye bila naik cruise ni, barulah tau macam2 tempat lagi kat melaka yang x pernah pergi.. muzium hidup x pnh lg pergi, perkampungan nyonya pun x pernah jejak.. owhh satu yang menarik sepanjang laluan air, korang nanti akan lihat lukisan2 cantik berkaitan dengan sejarah melaka di kiri dan kanan korang.. memang best dan kagum bila lihat kesenian pelukis2 tanah air kita.. okla, kalau ada masa tryla naik melaka river cruise ni..

Post a Comment