Post Terkini

Tuesday, May 28, 2013

versi 4 : cameron highland


2009 -Honeymoon

2010-  ngan bang man sekeluarga
2012 - busu, acik dan bang man
2013??? kami, pak tam dan pak long sekeluarga.. percutian yang lebih relax dan santai.. dan percutian yang x berapa nak best  sbb aku kna gastrik.... sadisss

cam biasa sampai2 mesti nak berhenti kat cameron valley dulu kan.. melepaskan lelah..

yang ni kat ladang boh sg palas.. diorg ngah duk ngutip daun teh la tu..

kami sekeluarga

afiq si bam bam ngah tengok apa tu??

happy family

pak long aka busu 20 tahun akan dtg, paktam aka busu 10 tahun akan datang, busu sekarang..hehehe.. dah nampak dah wajah tua suami i

rumah di kaki bukit ladang teh.. nice

shopping time

gerai org asli.. singgah beli petai je pun.. mahal gile rm11.. hahaha first time beli petai ingatkan dah okla harga dia.. sekali mak tam kata selalu dalam rm3-4 je.. xpela sedekah je..

pokok ayam mas.. fungsi??merawat luka

ok.. trip kali ni x banyak nak ulas.. sebab dah 4 kali dtg kan.. so lebih pada nak bawa kaum kerabat je dtg sini sambil menikmati suasana nyaman.. skrg semua kawasan construction semua dah dibuka.. kedai2 org asli otw nak ke cameron pun dah terbina cantik.. pastu ada 2-3 buah kawasan baru sebelum sampai ke cameron valley.. cakap ngan en suami, lepas ni kalau datang sini nak dtg saje je.. sewa semalam dua, lepak2 masak2.. berhibernasi dalam rumah..mmg best.. owh kat sana sejuk giler masa kitorg dtg, maybe sebab hujan kot.. tp pak tam kata x sejuk sgt.. org lain berstokin sweater bagai dia boleh pakai singlet ngan kain pelekat je.. hebat sungguhla..
so trip seterusnya?? untuk uda ngan uteh plak cadangnye.. tp kite tempat lain nak tak?? tp kalau nak kat sini juga kami suami isteri on saje.. tetiba terniat nak jadikan cameron highland ni kg halaman leh tak.. beli apartment sebiji kat puncak arabella.. survey2 harga dalam 230k.. so sedara mara nak dtg leh la lepak kat sini..hahaha tp angan2 je dulu.. angan2 kan pencetus langkah seterusnya..amin.. k, tata.. next trip.. bukit fraser on julai... jalan2 la tahun ni

Post a Comment