Post Terkini

Monday, July 7, 2014

Daging Pekasam

daging pekasam, pekasam
Daging pekasam
Korang pernah dengar tak daging pekasam??? ke first time dengar.. Ini antara juadah berbuka aku semalam.. First time rasa. Taste?? Emm tak tau nak describe.. So so la pada aku. Tapi jap tadi baru google daging pekasam cam mengiurkan je cara diorg masak.. Haha daging aku nampak cam rentung kan. Sebenarnye bukan daging yang rentung. Tapi bawang ngan cili api yang rentung. Masak kat periuk ajaib tak tengok sudahnya itu la hasilnye. Daging masak elok je. Lenkali goreng daging lama sikit dulu baru masuk bahan tumis.. Hehe..

Cara masak sama je cam ikan pekasam. Goreng daging, masukkan bawang putih, bawang merah ngan cili. Lepas tu angkat. Tapi daging kenala lama sket kan.  Itu je.. Selamat berpuasa.. Bulan puasa ni aku gigihkan share resepi je la ye..:)

* nak cari cara masak daging pekasam yang pelbagai.. 
Post a Comment