Post Terkini

Thursday, May 7, 2015

Alhamdulillah.. duit dapat balik

Nak habaq ni.. Alhamdulillah dah dapat balik cukai terlebih bayar.. Hahaha.. xdelah banyak mana pun.. Setakat rm19.65 sahajooo.. Tapi I is kedekut.. Kalau 19.65 didarab10k pembayar cukai yang tak menuntut, berapa banyak gomen dapat kan.. Hehehe so haruslah berkira kan walaupun nilai dia seciput jee... Statement bkn anti gomen tapi mempertahankan hak.. kihkihkih.. Thanks kepada LHDN kerana memulangkan hak ku ini.. Sayang korang ketat-ketat.. 

bayaran terlebih bayar LHDN
Bayaran balik cukai

7 comments:

Anonymous said...

Cukai sana sini..tension weh, hehehe

AnneRaini said...

aku xpernah buat sbb xkena byr..gaji ciputlah katakan.. cuma this year start kena pcb.. nyampah.

BaTiK_PiNk said...

Salam Muzai,
Nak tanya sikit, lama tak Muzai nak dapat balik duit lebihan cukai pendapatan ni dari LHDN? Berapa lama ye? Yani aritu dah ujung-ujuang bulan April baru buat taksiran cukai LHDN guna e-filling, tengok-tengok dapat claim balik dekat RM700, tapi tak tahulah bila dia nak bank-in kan dalam akaun balik.

Muzai Samilan said...

aisyah: nasib rakyat marhein..
anne: anne ni bayaran balik pcb la ni..
bati pink: saya buat antara hujung bulan satu/ awal bulan dua.. 21 april hari tu dapat emel.. dia x hantar surat pun , just emel je

BaTiK_PiNk said...

Wah..makan masa juga ye dia nak bank-in kan duit lebihan cukai kita tu ye? Aritu kalau tak silap ade yg bagitau lepas 2 minggu lhdn dh masukkan duit tu. Yani ni ntah bila plak dpt duit dan emel notifikasi la nampaknya...huhuhu..thanks for the info ye Muzai...

Jari Manis said...

terima kasih kerana sudi follow blog sis JM..ini kunjungan balas :-)

Jari Manis said...

sis JM un dapat gak pulangan dalam RM28 camtu tai belum masuk akaun lagi sob sob sob