Post Terkini

Tuesday, May 26, 2015

Tetamu pertama

Sabtu hari tu, lepas dah susun-susun barang kat rumah baru.dukla membongkang kat dalam bilik tidur.. Tetiba dengar orang bagi salam..Tak tau pun sapa, ingat jiran2 kat kawasan ni.. sekali yang tak disangka, anak buah datang menjengah.. Kebetulan diorang masuk taman kitorang, ada plak savvy en suami .. Alhamdulillah..sampai juga korang ye..mujur ada savvy busu..

Aween, along n baby amirul
Alkisah kitorang kan tak pindah lagi sini..memang takde apalah yang nak dijamu.. Mujur tetiba en suami teringat epal yang dia beli ngan air botol tu... Mula2 pening gak nak hidang pakai apa.. mujur gak la teringat dah bawa pinggan mangkuk sket2.. so adalah rezeki untuk diorang ni..

Pastu diorang pun beransur.. dah siap lambai2 encik somi kata si yuzai n ise plak nak datang..sekali toleh kiri dah nampak dah kete diorang.. huhu macam dirancang plak nengoknya.. kitorang pun duk gelak bila posisi tempat duduk diorang anak beranak 2 family ni sama plak..

Anak papa
Budak ni memang.. Tak sudah ngan hand phone,, tengah kusyuk tengok kartun rusia la tu.. sampai tdo pun ngigau cakap rusia..
Alkisah, diorang nipun ingatkan dah xde apa nak dihidang.. sekali teringat plak ada bawa 3 in 1 cappuccino..so masak air panas n hidangkan untuk diorang.. Padahal mula-mula malas nak basuh cawan-cawan teko tu sume hadiah kawen baru nak pakai.. Tapi bila macam ni memang kena basuhla kan.. Tu yang en suami aku cakap, " itulah tadi xnak basuh sangat, last-last kena basuh juga "..hehe sambil gelak.. Apapun, alhamdulillah tetamu tu kan rezeki.. Kira house warming kecil-kecilan la ni.. haha. Pastu siap kemas2 terus gerak balik 19..

# izzul naik kitorang balik 19.. tau apa dia cakap?? ni haa ayat dia " ummi, rumah ummi yang buruk tu, yang ada tangga tu, basikal dalam pagar tu kat mana??" ko rasa apa?? haha aku bantai gelak je dalam kete.. dah memang betul la dia kata kan.. kalau takde cleaner bersepah2 sampah iklan, kalau hujan plak abis bertakung air.. budak2 kan.. sememangnya dia jujur.. 

Post a Comment