Post Terkini

Wednesday, June 24, 2015

Travel : Trip ke Sabah - Majlis sambut menantu Fidah & Azmil

Hari ni berlangsungnya majlis adik aku ni Kg Bingkor Lama., So lepas zohor kami menunggu sepupu Azmil datang jemput..So biarlah gambar berbicara..

Bergambar bersama adik & sepupu

dua orang yang kat tengah tu sedara si Azmil.. tengah berbual apa aku pun x taula..

Tambahan ahli, along, k,su and zahrah
Yeayyy dah sampai.. Aku teruja, mereka teruja, kami teruja..Sebab apa???
Kedatagan kami di sambut denga pakaian dusun kadazan... Excited weh.. cam unik je

Yang ni comel sungguh..Lupa sudah nama dia..rasa mau culik bawa Semenanjung je

My sis and her husband.. Huhu pucat adik ku.. Tak ber make up langsung.. Almaklumlah berbadan dua..pening la tu gamaknye
Khusyuk2 bergambar ngan geng2 berpakaian dusun, baru terperasan diorang berdua ni duk memerhati je.. Alahaim, baru sedar pengantin kali ni bukanlah menjadi tumpuan utama.. Hahaha apa nak buat..  Ada yang lebih menarik perhatian.. Patutnya diorg ni pun kena pakaian gak baju budaya orang sana.. Baru best kan..
Cousin dedua ni..dua-dua pun comel

Bersama mak & abang pengantin lelaki

Menjamu selera

Orang kuat pada hari kejadian.. Satu sabah satu semenanjung.. Persamaan?? Dua-dua suka nak berkaraoke

Bergambar bersama ahli keluarga lelaki

Yang duduk tu abang si azmil..yang tengah adik bongsu, yang pandang tempat lain tu cousin dia mungkin

Abah dan mak bersama mempelai

Sedara mara sebelah Azmil

Acara memotong kek... Kek dia sedappp
Kasi zoom lagi
Lepas acara potong kek, kami berempat mohon undur diri, aku, en somi, azwan n wani.. Minta tolong abang Azmil hantar ke stesen Keningau.. Dari sana terus gerak ke KK semula.. Bye bye Keningau.. Tak puas dekat sana tp apa nak buat esok nye dah kena balik.. Tak nak kalut, lebih baik balik awal..

Owhh ye majlis diorang lebih kurang macam kita je.. Tp orang kita buat macam grand.. Yang simple pun kalau banding ngan orang sana nampak grand.. Tapi kat sini simple tapi meriah..Memang best.. Makanan hidang pun lebih kurang kat sini juga..Oklah not bad.. boleh diterima tekak..Taklah macam yang kedai2 biasa.. Hehe maybe mak Azmil pernah duk Semenanjung..so dia taula citarasa kami macam mana..tul tak??

Daaa.....
Post a Comment