Post Terkini

Tuesday, June 23, 2015

Dah ramadhan ke 6..

Pejam celik pejam celik sekejap je dah masuk ramadhan ke 6 kan.. Alhamdulillah.. Selalu awal2 puasa rajin gak aku share resepi tapi tahun ni nampak gayanya belum ada kerajinan lagi..Huhu..
Cuba nak flashback apa menu berbeku kami laki bini..
Ramadhan 1 : Ikan siakap kukus
Ramdhan  2  : Sambal udang, ikan siakap goreng, sayur sawi
Ramadhan 3 : Nasi goreng aneka lauk
Ramadhan 4 : Kari ayam + sawi
Ramadhan 5 : Mee Bandung 

untuk menu minggu ni pulak aku cadang...

Ramadhan 6 : Asam pedas ikan pari + ulam + belacan
Ramadhan 7 : Nasi Ayam
Ramadhan 8 : Ikan goreng/ikan bakar + kubis masak lemak
Ramadhan 9 : Ikan Singgang + sayur apa ek?? ulam je kot

Yang lebih2 belum ada idea lagi... xdan nak share resepi sebabnya balik sekolah sampai lambat... mujur dah masak awal2 before gerak ke sekolah..Balik rumah rehat kejap, masak sayur n buat air.. Tapi selalu buat air serah pada en suami.. Kengkadang kalau dia balik awal dia tolong masakkan nasi. Mekasih abang..
Post a Comment