Post Terkini

Monday, November 8, 2010

ok..lg 6 hr bekerja utk tahun 2010

sila jgn jeles yea..
lg 6 days je nk sekolah, lg 6 days jugak nak keje...yeayyyy.. tp berita x baik utk rakan2 seangkatan... kalo kena jaga SPM ..hmm seminggu jela cuti sekolah... Alhamdulillah, tahun ni x terkena kat aku..sib baiklah pindah tengah tahun..rasa2nye kalo pindah awal tahun atau x pindah langsung, mau kna jaga SPM.. jaga SPM ni ada pro n kontra.. pro nye, kite dapat elaun jg SPM tp yg kon nye x dpt bercuti ler.. tp tanyalah mana2 cikgu pun, diorg lebih rela x dpat duit..yela, jaga spm mmgla senang..tp penatnye cuma kami2 yg pernah melaluinya yg tau..dalam dewan yg senyap sunyi, pengawas2 peperiksaan kna berdiri..nk duduk pun takut2...ok..fullstop.

tp apapun cuti sekolah adalah yg paling dinanti2kan semua cikgu.. x payah mengadap pelajar lg n x payah nk stress lg..kiranye memori akan diformat atau diupgrade semula..mmg best..bangun pun x yah awal2 sgt..x perlu terkejar2 nk mengemas bagai..mmg best la..

dan utk aku, cuti ni nk berlatih bw kete.. susah jd penakut ni.. nk g mana2 kna ada driver..oppss, cuti tahun ni akan ke cameron highlands lg..tp bkn utk honeymoon..cuma bercuti ngan family abg man.. pastu nk melepak dgn mak kat serting..harap2la en.suami ada masa nk nganto aku lepas raya haji..lgpun masa tu dia busy ngan exam..so alang2, nk juga duk lama2 ngan mak.. ntahla, sejak kawen ni selalu je rasa rindu ngan mak n abah.. kalo dah x tahan sgt mesti bising2 ngan en suami..tp tulah, dia ada komitmen sbg pelajar..
oh ya..paling best bulan disember ni ialah setiap minggu kami boleh berjalan2.. agak2 nk g jalan2 kl pun boleh...sgt2 lama aku x menjejak kaki ke kl.. bulan 12 ni jela boleh..sbb en. suami cuti semester.. oh ya, dia dijadualkan abis tengah tahun 2012..doakan kejayaan dia ye kwn2.. yess leh g konvo ngan baby nanti..hehehe..daaa

Post a Comment