Post Terkini

Thursday, November 18, 2010

Raya haji bersama baby sufiya

sepatutnya raya haji tahun ni masih seperti tahun lepas..beraya di rumah kakak en suami..biasala sbb raya puasa confirm2 raya dgn mak n abah..dan saya x kisah sbb en suami yg berkata begitu..lgpun raya puasa lg meriah bila bersama mak n abah..raya haji bagi saya biasa2 je..xdela nk melaram sakan n xde kunjungan ke rumah sedara mara.cuma aktiviti korban n bertukar hidangan sahaja..

dipendekkan cerita 3-4 hari sebelum Aidiladha kami diberitahu bahawa abah nak membuat korban. hmm tp nk buat mcm mana sbb dh beritahu kat family segamat kami nk beraya bersama.. en suami pun dh serba salah tak tau nk balik mana..tp saya kata kat dia, xpela kita dah janji nak balik segamat..lgpun saya mmg dh bgtau mak yg tiap raya haji kami akan beraya di sana. (kalo ada cuti la) tiba2 plak hari selasa b4 raya en suami sms saya kat sekolah.. x jd beraya kt sgmat..hr jumaat br balik..hmm terkejut then call dia balik minta kepastian..lepas gedebang gedebung~~~ ok confirm kami akan balik ke banting..dan sy pastinya happy sbb dpt jumpa mak n abh..rindu sehhh lama x jumpa.. n nk jumpa gak adik manja saya si Farah.. nk tau nape dia emo semacammm.. mcm stress sangat jerk.

ok kemudian bermula la pertemuan bersama baby sufiya..kami tiba kt umah nenek dalam kul 11 lebih gitu..duduk kejap then en suami kuar minum ngan biras dia n isyad.. x bw henpon plak tuuu.. x lama plak tu tepon dia bunyi..sy pun tgk la sape yg call..tgk kat screen nama anje..sah2 dlm hati mybe dia nk jumpa en suami kt sgmt..sekali saya angkat alahai siannye dia..flight dia dr miri batal.so kna amik flight esok kul 12 tghr.. n wife dia yana n his cute baby dh ada dah kat LCCT.. sian kat diorg.. so anje minta tolong kitorg temankan yana n crkan hotel tuk dia.. hmm sib baik adik ipar baik hati bg tumpangkan yana n sufiya kat umah diorg.. sayapun masa call yana dgr suara dia longlai je..iyela dari melaka dtg s'ngor..alih2 suami yg dinanti x muncul tiba.. then tunggu en suami balik terus sama2 amik yana kat lcct bw balik bdr seri ehsan...tgk sufiya pun tdo..hmm sian ibu dia..

tp dlm perjalanan ke lcct tu kami suami isteri sedar ini adalah hikmah kami tdk beraya d segamat..bayangkanlah kalo masa tu kami xde xtau la mana diorg nk tdo..lebih2 lg sufiya..br 10months..tune hotel dkt lcct tu pun dh close.. apapun terima kasih la yana sbb sudi menumpang teduh bersama kami sekeluarga dan menghadirkan sufiya yg comel n baik budi pekerti dia.. x dgr pun dia nangis..senyum je...pandai ibu jaga sufiya kan..sufiya doakan auntie cepat2 dptkan adik utk sufiya ye..mmuaaahhhh...

Si comel Sufiya suka betul bila kamera dihala ke dia..


Aisy n sufiya..Hmm sufiya tdo sbb penat tunggu ayah dia ke penat main erk..??hmmm


Yeayyyy...my dad is back..i liikeeeee..


Post a Comment