Post Terkini

Tuesday, December 6, 2011

diperkenalkan....

sebelum ni saya post ttg majlis pernikahan si hafiz (along uteh)..tp kali ni akan cerita ttg family2 sebelah hubby..rasa2nya jarang tulis fmily sebelah en suami..semuanya lebih banyak ttg family sendiri.. so 26hb tu en suami n me bertolak ke Kluang.. dalam kul 9mlm gak la baru sampai.. so duduk2 sekejap pastu pekena roti canai..mmg seronok la..makan ramai2..borak sama2..mmg meriah.. susah sebenarnya family en suami nak berkumpul..sebabnya masing2 dah ada keluarga sendiri.. arwah mak n apak pun xde..so paham2la kan bukan senang nak berkumpul..cuma sedih sikit sbb family bang man xde.. kalau tak boleh nak nyakat si apiz yg sgt la aktifnye...

ok tgkla kat bawah ni masing2 pekena roti canai..nampak je dua pinggan tp sebenarnya berkeping2.. berkali2 kitorgang menambah..rasa macam roti ni tersangatla sedap..oh ye..majlis kat umah uda ni kitorg x menolong sangat pun..sbb semuanya di uruskan oleh orang2 felda situ.. kitorang just handle persiapan makan beradab je...

ok..diperkenalkan lelaki berbaju biru tu ialah paklong aka abg en suami.. knp panggil paklong?? ntahla sebab en suami panggil saya pun ngikut je..belakang pak long, anak buah saya..si Nor..anak sulung Paklong.. yang tengah2 pakai tudung merah tula uteh..rasanya akak yang paling rapat dengan en Suami kot..bila hari raya je kitorg memang akan tdo rumah uteh ni..xde rumah lain dah.. sebelahnya maklong, wife paklong aka biras saya..:) dan yang berbaju gelap tu ialah paktam..huhu selalu membayangkan en suami akan seperti ini bila berisi nanti..hehe

ok..saya di apit oleh uda(tuan rumah) dan achik..kedua2nya kakak en suami..di hadapan kami adalah anak2 buah saya.. bertudung hitam itu kak zal n angah uteh( tudung pink)..hehe kak zal ni senior zaman sekolah dulu..so dah terbiasa dengan panggilan kak di depan..2 orang boys tu la cucu2 kesayangan kami..hehe..tua dah mak su ni..

me n grandson..muhammad amirul hadi,,dia tgh demam ni..tu yang kememeh je..

sebahagian anak buah ku..yang baju pink tu anak buah baru..bini si ecam..esoknyala hari sanding diorg..

okk..sambung next entry ya..daaa
Post a Comment