Post Terkini

Wednesday, June 8, 2016

salam ramadhan..

dah ramadhan ke 3.. baru nak up post.. selamat berpuasa semua.. Alhamdulillah puasa tahun ni seminggu tak bekerja.. sgt syiokk.. macam biasa bila bulan2 pose tu mood memasak memang dah activate secara auto.. sbb x berapa nak makan lauk param.. tp nya memasak dengan anak kecik ni memang menduga sket.. hasilnya takde gambar pun aku snap.. lupa wehh.. lupa sungguh...

Alah... alasan.. tp memang sejak ada baby aku dah kurang ambil gambar secara total.. hp tu pun silent mood je manjang..mujur abi dia plak kali ni rajin snap.. tp itulah gambar anak je.. ummi??? no 3 dah... no 1??? maybe badminton maybe mira..hehe.. ku x tau..

so berbuka masak apa??
1 Ramadhan masak mihun sup utara ngan buat kuih buah melaka.. gigih wehh hari pertama.. anak meragam2 nak melekat je.. berpeluh2 aku.. nak jadi cerita buah melaka  first time buat.. resepi google.  alih2 keras... so wassup group member tanya resepi.. buang yg first n buat baru.. berjaya di buat dengan jayanya.. aku pun sempat makan sebiji je.. sekali nak makan lagi dah licin di abis oleh en suami.. param en suami beli murtabak... done hari pertama..

2 Ramadhan masak nasi daging noxxa plak.. haha cubaan pertama guna noxxa n masak nasi daging.. Suami kata sedap aku pun kata sedap..heheh.. tp nk share resepi x best plak xde gambar..huhu.. then aku buat cucur jawa.. rindu wehh.. bulan2 posa ni masakan mak masa kecik2 dulu.. google2 resepi then berjaya dibuat dengan jayanya.. sedappp teringin nak buat lagi..

Hari ni 3 Ramadhan cadangnya nak buat bubur lambuk versi mak jugak.. bubuh santan.. haishh smpi skrg aku ingat lagi sedapnya bubur mak x sama macam org lain buat.. sbb ada santan tu la.. dan kalau gigih lagi nak buat roti jala.. harap sangat hari ni my baby boleh main sendiri.. kalau x x jadi keje ummi nak oii..

korang plak masak apa???

# setiap hari mesti je ada menu yg mak biasa buat..
# waktu puasa je leh buat kudap2an

Post a Comment