Post Terkini

Friday, April 22, 2011

bila diri jadi sensitif

hmm bila diri jadi sensitif..
apa lagi yang boleh buat
menangis menangis dan menangis..
hehehe.. menangis sambil gelak2
pastu nangis balik..
dah macam orang gila dah..

owhh ada lagi..
kalo jiwa ni dah sensitif..
rasa tgn plak gatal nak membazir..
rasa itulah terapi yang paling bagus sekali..

tp kan.. bila dh sensitif
mesti terbayang2 hutang yang menggunung..
ntah bila la nk abis..
so td g klik EFS..
nak tgk bape balance tinggal
masih 5 angka lagi.. tp yang best nye..
caj perkidmatan dah berkurang..
memang seronok la..
hai cepatla 5 tahun berlalu..
abis degree, bayar diploma plak

masih hal sensitif lagi
so hari ni nekad..
mau buat potongan gaji asb..
biarlah kegunaan harian bercatu
asal senang kemudian hari..
lgpun nanti dapat kenaikan gaji..

mungkin ini bahagian saya
sementara belum ada baby..
bolehla saving sikit2..
sikit2 lama2 jadi bukit..
tul tak..
bukannye ape,
hasil review dari kawan2 n my sis, k.lang
mostly kata susah sket nak saving..
tp jgn salah anggap..
diorg x kata la baby tu bebanan..
tp hampir dari gaji haruslah kepada kebajikan anak tul tak??
(tp ini pandangan dari ibu2 muda je tau, yang gaji lebih kurang cam saya je)

dan sekarang saya ada target..
nak sambung master
jeles tgk kawan2 seangkatan dulu
sume berlumba2 buat master
InsyaAllah kalo ada rezeki dan kesempatan
mau sambung sama2 ngan en hubby..
hehe tp bukan masa terdekat ni..
kewangan tak kukuh lagi.
huhu

alamak banyak plak membebel.. biasala org jiwa sensitif idea memang banyak
kalo jiwa happy dia malas sket nak menulis


Post a Comment