Post Terkini

Monday, August 1, 2011

1 Ramadan

Alhamdulillah.. sempurna puasa pertama dan selamat dah semua muslim berbuka.. macam biasa hari pertama selalunya excited sket nak berkongsi juadah puasa.. nanti dh masuk minggu 3 dan malas nak update..
ok..macam dlm gambar..inilah menu berbuka kami di bulan puasa ni.. Nasi carrot corn, sayur campur n ayam masak ros.. memang sedap.. x tipu sebab en suami puji..hehehe.. first time buat ayam masak ros ciplak dari resepi SAJI keluaran ogos 2011 dan di'adjust' mengikut kesukaan saya.. memang x sia2.. cukup segala rasa.. Alhamdulillah..
ingat dulu2 masa mula2 belajar masak sket2 rasa masin ke tak, tawar ke tidak, apa lg bahan yang kurang, skrg Alhamdulillah semuanya dah boleh agak dah..
owhh selain menu utama kami, en suami beli tepung pelita ngan tauhu sumbat.. pun sedap jugak.. honey dew, air blackcurrant dan semestinya mesti ada kurma.. abis hari ni, so otak kena bekerja semula utk memikirkan menu berbuka esok...

**x perlu pikir menu sahur sebab selalunya recycle lauk berbuka kalau masak banyak..kalau tak, ikan goreng, ayam goreng ke pun dah cukup...tambah ngan kurma dan air milo**

Post a Comment