Post Terkini

Monday, August 8, 2011

Entry hujung minggu

Last week balik kampung..tapi bukan setakar serting je tau, batu pahat pun kami sampai.. akibatnye, skrg tengah menahan mata mengantuk.. tapi x boleh nak tdo.. sebab nak siapkan menu berbuka pose..

hehehe awal sungguh masak juadah berbuka..bukan apa, takut kecapekan bila balik sekolah nanti.. menu hari ni soto je.. sebab cuma ayam yang ada dalam fridge.. yang lain x sempat nak beli.. dah balik kampung katanye..so stok barang basah sume dah abis.. terpaksala en suami beli la malam ni.. kalau tidak, utk minggu ni akan beli di pasar ajela jawabnye..

owhh melalut la plak..kami bertolak balik kg lepas terawih jumaat malam lepas.amik my twin n family dia kat LCCT.. then otw hantar diorg balik, adalah plak ajakan ke batu pahat.. pikir punya pikir en suami on je nak join diorg ke bp.. so lepak umah diorg jap terus gerak ke serting.pas terawih gerak plak ke batu pahat..then pas berbuka kat batu pahat balik ke shah alam.. kiranya memang malam kitorg ni kat kete jela..hehe..tp xpe, sebab dapat jumpa si bijak zahran n si tomel izzul...

juadah berbuka?? semestinya bila bermasa family makan ramai2, confirm la meriah kan..abah suh buat mee kari, abah suh masak kailan ikan masin, ikan goreng kentucky, chicken chop (chicken nye je) ditambah plak juadah2 sampingan.. bubur lambuk pun ada tau.. masjid bagi..dah masak2, nak tunggu berbuka sekali abah diajak berbuka kat masjid la plak.. ishhh abah ni, tu cakap ngan mak " abah ni suh kite masak macam2, tp berbuka kat surau..sabo jela"..hehe yang benarnye terkilan x dapat berbuka sesama..yela, nak balik kg kan susah.. tp xpe, pas g masjid berbuka puasa n maghrib abah balik makan gak..sebab abah kata kat masjid makan sket je..huhu.. rupa2nya abah simpan perut eh nak makan masakan anak abah ni..hehehe..sayang abah..

malam tu bergerak plak ke batu pahat.. sampai dalam kul 2 lebih kot..kak su pun dh siap masak sahur..bual2 kejap pastu tdo sekejap sebelum sahur..sekaliiiiiii...................kitorg sume x bangun sahur daaa......bangun2 sedar2 kul 7.15..apalagi subuh gajah le..lagipun masa tu hujan..memang syokk la kan tdo sampai x sedar.. tp memang rasa sangat rugi x dapat bangun sahur..iyela, lepas kawen kan dah jadi budak rajin bangun sahur, so bila x dapat sahur terasa satu kerugian di situ...so pas subuh gajah sambung tdo balik, dalam kul sepuluh bangun sebab dengar si Zahrah jerit2 nak tengok baby izzul..apalagi terus loncat katil nak jumpa dia..huhu rindu giler lama x jumpa..

alang2 sekali sekala dtg haruslah berjalan2 di melihat alam..cadangnye nak beli baju raya, tp x banyak choice la plak..last2 kami sambar biskut je.. sebab dah confirm biskut tu memang sedap, memang borong la kan.. tp sib baik la my gaji dah abis..kalau tak mau borong segala jenis biskut kat situ.. tp x dapatla, sebab harapkan duit suami kan..mana mau dia galak berbelanja cam bini dia ni..

ni la rupanye..saya beli yg 454 g.. normal price x ingatla....tp ada offer..dapat RM8..beli dua dapat RM15..memang berbaloi2 kan.. pastu beli yang dalam kotak RM10 dapat enam..hehe best best

so jenjalan dalam kul 5pm patah balik nak ke umah.. nak siapkan juadah berbuka kan.. menu memang kak su la yang masak..macam lipas kudung dia masak..orang dah expert la katakan.. saya tolong sket2 je..tolong potong2, basuh2 pinggan.. menu memang superb la..sup itik, butter prawn,banana cheese, sayur kangkur, tempura sayur, ayam madu (beli kat ayamas), apple's donut, air cendol, air tembikan, lai chi kang.. haa menu yang tersenarai sebelum ayam madu tu sume kak su buat..sangat hebat kan..dalam masa 1 jam je siap..so lepas makan, maghrib, rehat2 , isyak plak barula bertolak balik shah alam.. sedih nak tinggalkan si zahrah yang nangis2..huhu xpe2 acik nak work nak bagi duit raya kat Zahrah tau..mmuahhh..sayang zahrah..

Post a Comment