Post Terkini

Friday, July 5, 2013

JDT si harimau selatan

Hahaha citer dah basi pun.. Tapi nak tepek gak.. Result? Sume dah tau kan the red warrior menjuarai dengan 1-0 kalahkan harimau selatan.. Aku? Sokong mana ek? Haruslah neutral saje.. Dah kata bukan peminat bola.. Lagipun lawan antara negeri kan, malaslah nak sokong mana2.. Lagi2 bila baca post kengkawan yang ada sampai mencaci menyumpah pihak lawan.. Lagi menyampah aku.. Lagi2 mostly kawan aku mmg org pantai timur ngan selatan.. Iyela sekolah kat johor, bila masuk u plak g pantai timur.. Tp bila tang bola sepak ni, mmg berhantu la.. Bola bergaduh2 plak.. Sukan lain elok plak aku tengok.. Ok berbalik kepada tajuk, kenapa jdt? Huhu kata tak minat,l tp duk menggatal beli tiket.. Alkisah dah kawen dengan orang Johor kan, mestilah beli tiket untuk orang Johor.. Kengkonon untuk en suami ngan anak buah.. Mula2 mmg en somi nak g sorg, tp last2 minit kata sorang 2 tiket je boleh beli.. Sebelum ni max 4 org.. Sebab org dah berhajat, haruslah menunaikan..
 
sebelum bertolak, kena bekfes dulu.. makan nasi ngan ayam masak lemak cili api.. sebab confirm org ramai, takut kebulur plak kan.. almaklumlah nak kena berdiri lama.. sila abaikan pemandangan indah di belakang ye
beribu umat yang datang.. masa datang ni, rasa cam x malu plak.. iyela yang datang sume  bermisai. tetiba terselit dahi licin.. sib baik nampak geng.. tengah jalan2 terdengar2 ada org panggil, sekali tengok member sekolah lama.. shazwan.. huhu ntah2 ramai lagi kot kengkawan sekolah kat sini.. itu yang JDT.. kalau TRW kengkawan diploma mungkin...
masa ni dah kecoh2 kat depan.. iyela kaunter tak buka2 lagi.. hari makin panas.. tunggu punya tunggu, terasa2 perut memulas, memberi signal perlu ke toilet.. tapi bersabar lagi sebab nak tunaikan hajat org.. bertahan la sampai kaunter bukak..punyala lama beratur tapi barisan x gerak2..  en somi ajak balik, tapi kata kat dia tunggu dulu.. masa tu nampak ada yang dah panjat bumbung.. mmg dalam hati kata buruk akhlak perangai diorg ni..

4 5 kali gak la en somi ajak balik, last2 tanya dia tak nyesal ke kalau x beli.. tp dia ckp tgk gaya mmg x dpat tiket so kami pun kuar .. elok je kuar dari barisan terus perut memulas2.. cepat2 suh dia start motor kuar cari petronas..

tp  pas solat jumaat en suami pergi balik stadium sbb ada kata tiket melambak.. tp nan hado.. kalau kitorg tunggu lama sket mesti dpt kan.. tp itulah, perancangan Allah lebih baik.. sebab hari sabtu kitorg balik serting menjengah uwan ..sebab mak kata uwan cam dah susah nak bernafas..  hari selasa abah call en somi  kata uwan dah xde.. terus malam tu gak kitorg balik.. cuma agak terkilan sebab x cium uwan masa balik haritu..selalu kalau cium mesti suh uwan doakan dapat cucu dari aku.. tp teringat2 uwan pegang tangan kuat cam x nak lepas, tp mak kata uwan mmg selalu camtu.. so x pikir apa2 cuma mmg terdetik  masa uwan dah tak panjang. tp alhamdulillah akhirnya uwan x perlu lagi menanggung sakit.. aishh dah lain plak citer nye.. cite ni next entry la ye..

so kepada fan jdt, satu yang paling bagus.. kerjasama dan paduan suara korang mmg sgt hebat.. tp utk aku yang  x pandai menilai bola ni, ada rasa ketidaksempurnaan dengan pasukan JDT.. diorg hebat tapi atas padang agak kucar kacir atau kelam kabut sket.. last2 minta pengakuan ikhlas en suami dia pun mengiyakan.. apapun, bersukan untuk negara.. jgn gaduh-gaduh
Post a Comment