Post Terkini

Thursday, June 23, 2011

Nikmatnye

Nikmatnye hidup kan... pagi2 buat bekfes.. pastu menyiapkan makan untuk dinner sebelum g keje.. sempat plak menyapu dan mengemop rumah.. basuh dan sidai baju.. mencuci toilet.. huhu minggu ini dalam sejarah nampaknye.. by 10.00-10.30 dah siap semuanya.. boleh rehat2 bagai sebelum bertolak ke sekolah..

Tp ni semua ada rahsianya...
yang pertama: of coz la jgn tidur lepas subuh.. sebab apa?? kalau dah tdo lepas subuh, confirm2 la bangun dalam kul 9-9.30 kan.. lum lagi part golek2 malas atas katil..

yang kedua : kalau tak nak tdo lepas subuh haruslah malam tu kna tdo awal.. kul 12.00 mesti dah kna masuk bilik..barula bangun tdo x nak ngantuk..

yang ketiga : macam mana nak tdo awal???pastikan segala kerja2 ditinggalkan dekat sekolah atau tempat kerja okey.. balik rumah cuma bawa handbeg je.. x payah nak bawa fail2 segala bagai.. barula tak stress otak.. ini kalau nampak fail2 tu mesti stress sebab teringatkan keje yang ditinggalkan kat sekolah...yang penting siapkan keje anda sebelum balik..

ok itu je... tapi hasilnye memang memuaskan.. x penat pun badan ni... bermula dari syarat no 3 barulah dapat nk guna syarat no 2 dan seterusnya no 1...

hmm sebenarnya, tdo lepas subuh kan x elok.. rezeki x masuk.. sebab lain pun mungkin kite pun akan jadi malas.. contoh terbaik: diri sendiri..

** tapi yang ada baby mungkin sukar kot ye.. tp walau sukar pun pasti ada jugak terselit 1 dalam 10 yang dah guna cara ni. **

** nak dekat 2 weeks amalkan cara hidup baru ni.. hopefully berkekalan dan tak kembali habit lama.. InsyaAllah**

Post a Comment