Post Terkini

Sunday, January 23, 2011

Butter Prawn

hasil resepi bersama ex-housemate Cik Hanida
Bahan2:
Udang
Butter
Putih telur
Daun kari, cili api, bawang (tp kami x letak daun kari sbb kat tesco xde jual)

Cara2 memasak:
a) Panaskan kuali, pastu masukkan butter dan biarkan cair dan panas betul dan masukkan putih telur dan juga susu full cream (tp kitorg terlupa letak yg ni..ohh susu ni untuk menjadikan dia lebih lemak).. Make sure butter tadi betul2 panas b4 masukkan putih telur.. then kacau sampailah dia membentuk seperti sarang2.. kemudian angkat dan toskan minyaknye..
b) Cairkan butter (ambil yg baru)... masukkan bawang dan cili..tumis kemudian masukkan udang.. Goreng sehingga kekuningan.. kemudian campurkan sarang2 yg telah ditoskan tadi..

Hasilnye...ssedaap walaupun kurang lemak..hehehe..
Post a Comment