Post Terkini

Saturday, January 8, 2011

Uptown Sepang

abahku dah pencen.. dah 2 thn lebih..tp lepas tu dia kontrak..bkn apa, sbb dok bising x tau nak buat apa bila pencen..akhirnye, disember 2010 dia betul2 pencen. kontrak pun x amik.. dan rupa2 nye abah dh ada planning.. owhh nak buka kedai makan kat Uptown Sepang..mmg kitorg adik beradik terkejut la..xde ujan xde angin tiba2 ribut.. tau2 abah tepon kata abah dh sewa tapak dekat uptown sepang.. sbnrnye uptown ni baru lagi..tp diharap dp
t la menjadi semeriah kat s.alam.. x mau la smpi jadi hidup segan mati x mau.. mcm uptown banting n dengkil.. hmm abah pun ada sedikit kecewa gak..iyela, b4 sewa mcm2 owner tu janji.. abah kata ada 400 premis berniaga kat situ.. tp bila kitorg dah buka kedai berapa sgtla yg dh bukak premis diorg.. tp xpela, berharap sgt adala kemajuan nye nanti..doakan ye kawan2..

cuma nak cite pasal kedai abah disamping promote sket.. manala tau kot2 ada yg nk singgah ke.. huhu.. kedai makan abah ni offer makanan panas.. mcm yg selalu korg2 order tu.. nasi goreng yg pelbagai, lauk2 kalo korg nk mkn ngan nasi putih, tomyam n mcm2la.. n tambahan satu lg, kami ada ikan bakar resepi k.lang.. ikan bakar ni mmg kegemaran kitorg la..almaklumlah, k.lang boleh dikatakan chef dlm family.. en hubby pun ckp tau.. yg lain2 tu tukang masak kitorg yg masak.. nama dia Rafa'i tp kitorg panggil Awe je.. serius cakap setakat y
g saya makan masakan dia mmg sedap.. setakat ni dh makan n.g cina, n.g kampung.. en suami suka betul ngan tomyam dia.. even si awe x letak pes tomyam pun tetap sedap.. ntah mcm mana ntah dia buat.. kalo saya buat manual pun x jd cm dia.. pastu masak paprik.. setakat ni mmg sedap la..yg lain saya x berani komen, sbb x cuba lg..kang kalo kata sedap kot2 la ada yg terhajat nk singgah susah plak nanti..

gambaran kedai makan di uptown sepang ..kalo nak cari kedai kami sebelah kedai yang jual ABC tau..heheh

sebagai penutup cerita, saksikan gambar selingan ini... si comel Zahrah Insyirah n uncle Ise nye

Post a Comment