Post Terkini

Saturday, January 8, 2011

Ekspo Hartanah Bumiputera

Hmm td me n hubby g Mid Valley.. first time ni kitorg g.. sblm ni lalu je.kalo g pun, mesti patah balik... bukan apa, kat situ kan selalu jammed.. malas nak mengharung kesesakan.bikin panas je nanti.. Alkisahnya, malam td dgr berita pasal ekspo hartanah.. n ada disebut area Shah Alam yg paling murah.. so kitorg apa lg, bersemangat la.. nk mengumpul aset tuk investment.. bertolak dlm kul 10.40 so smpi sana ditambah lagi dgn cr parking adalah smpi kul 12.30.. Smpi sana dh x pandang kiri kanan, terus je menuju ke Exhibition Center dkt 3rd floor.. semangat tul..huhu

Alih2 bila pergi sana semua rumah mostly 250k above... x mampu la hai nk beli.. bukan cop duit pun.. kalo 10% deposit pun lum tentu ada dlm simpanan.. Tp bila dah dtg ni, satu benda terpikir, kalo rasa2nye SPNB or sape2 penganjur pun xnak jual rumah mampu bilik, xpayahla buat ekspo utk panggil org2 yg x mampu ni.. kan ke senang kalo awal2 diorg dh state kan harga kat iklan.. harga jualan bermula dr rm 250K++ or apa2 jela.. xde la org cm kitorg ni terhegeh2 nk dtg utk buang masa berlegar2 je.. ingatkan dapatle sambar seunit flat/apartment.. tp hampa...

tp xpe, semangatku lum luntur..masih dgn azam utk menyambar 1 unit wlaupun 2nd hand.. oh ya, kan PM dh announce skim rumah pertama ku kan.. katakanlah, my hubby guna skim tu dgn nama dia.. pastu me plak nk guna skim tu..boleh ke tdk ye?? ke kalo partner kite dh guna skim tu, kita x blh guna?? ada tak sapa2 yg tau??

Post a Comment