Post Terkini

Wednesday, December 1, 2010

keletah si budak tomeiii

Semangat sungguh budak diatas
Seperti diberitahu sudah 13 kg walau umur baru 1 thn ++
Tengokla tu muka dia happy je..iyela mana taknye dapat jenjalan dekat zoo..dapat jumpa kawan2 baru kat dalam zoo tu..heheh jgn marah ye Zahrah Insyirah.. nanti kna jual.. anak buah aku ada 4 org.. tp dia nila yg paling berani.. org kata jgn lg dia nk buat.. bila kita kata "aippp" dia berhenti sekejap je utk menoleh ke arah suara arahan tu..pastu x smpi 2 second terus menjalankan aktiviti nye..lg2 la kalo dekat umah uwan..risau betul bila dia nk naik tangga..iyela tangga dulu2 kan jarak2..lg2 kalo pakai tangga kayu..tp dia selamba je nak naik.. terpaksa la kitorg ni angkat punggung nk kejar dia..iyela, kalo jatuh nanti x ke naya budak ni..tp kalo ikut cerita mak n abah dia ni ikut perangai bapak dia masa kecik2.. degil..kalo dia nk, dia nk la jugak..kalo tak mengamuk la dia...

Lg satu dia ni tau dia jadi perhatian..iyela, bila sepupu2 dia yg 3 org tu xde confirm2la dia budak paling kecik kat umah tu..nanti sket2 menangis la dia...ada je yg x kna..mula2 ingatkan dia mmg mcm tu.. kuat nangis.. tp rupa2ya ngengada je..hehehe..zahrah zahrah..mcm2 hal la.. kalo x caya sekali tu me n hubby g umah dia kat batu pahat.. bukan main baik dia..mcm2 dia try tarik perhatian.. main cak2 ba la, g sorong kete baby dia n mcm2 lgla..tp masa tu mmg nampak cm anak dara la..cute abis x mcm kalo kat kg..kememeh je..hehehe

dan yg paling syokkk menurut kata parents dia adalah : Zahrah tak boleh tgk mama n papa dia baring sama2.. kalo dia tengah main ke, tgk tv atau seumpamanya dia akan terus mencelah di tengah2 dan buat mcm2 sampai parent dia berpisah..bila dah berpisah apalagi dia pun memisahkan diri dia juga..hahaha klakar la zahrah...u mmg best la... acik suka kamu


Post a Comment