Post Terkini

Saturday, November 23, 2013

Progress rumah

Rumah yang dalam S&P siap  bulan Ogos masih belum siap.. Tapi duit rumah sudah kena potong. Huahuahua.... So sekarang menanggung dua buah rumah. Oleh sebab itu, sekarang ni ibarat belajar bertatih semula. Kewangan seperti mula-mula bekerja. Tak boleh nak berbelanja sakan. Aktiviti ini akan di freeze kan buat seketika.. Setidak-tidaknya sehingga ogos tahun depan bila dapat kenaikan gaji tahunan. hehehe.. Hai la en pemaju, x sabar nak masuk rumah dah ni.

Rumah yang bakal diduduki.. Masa ni x buat jalan pun lagi. Tapi Alhamdulillah last week datang tengok diorang ngan buat jalan. Harapannye tak lama lagi dapatlah kunci rumah


3 gambar kat bawah ni, diorang ngahbuat longkang



Pandangan dari jauh.. 49 unit rumah yang dibina

Ini pulak projek taman sebelah rumah kami. projek semi-D.. huhu sedih jugak, konon-konon nak jugak beli rumah kat sini. tapi last minute developer cancelkan form kitorg sebabnye diorg nak sambar loan gomen je.. huhu makan hati ooo.. padahal kitorg lah first customer yang bayar booking bagai..Sob sob sob

Tapi tapi tapi semuanya ada hikmahnye.. duit downpayment  akan digunakan untuk treatment infertility. Budget untuk iui dan ivf.. Cuma ivf tu tak pastilah ongkos nye cukup ke tak.. Kalau tak,hmmmm x mau cakaplah biar masa menentukan..

Yang penting, harap sangat rumah boleh siap bulan 12 ni.. Dapat kunci segala bagai.. Janganlah lambat sangat.. Tak sabar nak masuk rumah atas tanah.. Bukak kete terus nampak rumah, x perlu nak memanjat bagai..
Post a Comment