Post Terkini

Wednesday, February 2, 2011

Bekfes Nasi Lemak

Pagi ni bekfes nasi lemak.. Tp bknlah bermakna i masak nasi lemak untuk buat bekfes.. tp ini adalah menu berbuka semalam. biasala bila puasa kan. dulu masa zaman bujang, kalo time puase je mesti mak tanya nk makan apa..pastu mak buatkan la untuk berbuka.. jgn kata masak utk berbuka, bila dah belajar kat uni pun request la apa je, mesti mak tolong masakkan.. sayang mak..

Tp sekarang dah kawen.. xkan nak suh masak masak n post plak kan.. so knala buat sendiri.. mcm kat gambar atas la.. nasi lemak kosong.. ikan bilis ngan timun pun xde.. tp no hal la. janji sambal nye ada... ikan bilis plak blender n masukkan sekali dalam sambal..tang telur plak malas nak rebus, just goreng je.. boleh apa, skrg pun tgk ramai je org jual nasi lemak letak telur goreng..

So oleh kerana balance nasi lemak ni ada lagi, so hari ni x dapatla nk pose ganti.. kang xde sape plak nk abiskan nasi lemak ni. my adik plak bukan suka sgt makanan recycle ni.. demand lebih.. en suami plak of coz la g keje.. dh lama dia x bekfes g keje.. alkisah isterinye malas nk buat bekfes.. ntahla, bila agaknye mood nk masak bekfes ni dtg balik pun x tau..huhu..

Post a Comment