Post Terkini

Wednesday, February 9, 2011

kerja oh kerja

huhhhhhhhh... cuba nak manarik nafas sekejap.. permulaan bulan februari yang agak busy. sampai x sempat nak update blog.. bila nak update je, tgan ni x boleh nak menaip..sebab apa?? sebab penatla... xpun internet yang slow macam siput.. tp atleast siput sampai juga ke destinasi, tp tenet aku ni x smpi2 ke url yg dicari.. tgh2 upload gambar terus cancel malas nak tunggu.. hasilnye??
macam nilah terbiar tak ber entry.. tumit kaki ni sakit je.. dah 2 hari.. rasa nak g ngurut je.. mana taknye, x sempat nak duduk..kejap2 pegi sana, pastu situ plak.. naik tangga, turun tangga.. masuk kelas keluar kelas.. mana tak sakit..aktif sungguh kaki ni berjalan..

tp xpela, enjoy juga dapat keje ni..even agak penat dan x sempat nak bernafas.. kadang2 baru nak tambah energy, tp lauk pauk dah abis.. so minum jela.. redha jela.. yang penting, muda2 ni la kna kumpul pengalaman.. belajar segala hal.. dari aspek filing sampila management.. so sng kalo naik pangkat..hahaha..berangan sungguh.. sedar la skit, ko tu baru 2thn mengajar.. tp xkisahla kan. apapun pengalaman.. jadi cikgu ni banyak keje nye.. nak jd cikgu yg bagus kna ambil cth sikap guru2 yg efisien.. baru kite rasa enjoy nak buat keje.. tp kalo asyik mengeluh sume keje kite rasa berat.. tak gitu??

apapun, enjoy menjadi seorang guru.. org kata jadi cikgu keje senang.. keje separuh hari.. tp diorg2 kena ingat, jd cikgu kdg2 terpaksa bawa keje balik rumah... kalo x nak bawa balik knala stay back or datang awal sket.. tp sy suka nak bawa keje balik umah sbb xde org kacau n boleh concentrate.. kalo dekat skolah plak, settlekan keje yg melibatkan face 2 face yang pihak management or etc..

yang penting mesti setkan "i love my work, i love my students, i love my carier"
that's all.

Post a Comment