Post Terkini

Saturday, February 19, 2011

Ayam kukus halia.. mantopppp

Sebenarnye petang tadi sakit kepala..sakitnye sampai bawa ke maghrib..sampaikan nak masak pun rasa malas... duk la merengek kat en hubby minta tolong dia masak..tetiba ternampak la steamer Tupperware yang baru dibeli.. Terus terbayang menu2 bertemakan kukus... bukak peti tengok2 ada ikan selar ngan ayam je.. so terus terpikir nk masak ayam.. google sekejap n cari resepi ayam kukus ni... apapun resepi telah diolah mengikut kesesuaian.. tp jgn risau..kalo bahan2 basic ade selalunya masakan kite tu confirm la jadi... dengan syarat masak dengan penuh kasih sayang..hehehe


Inilah rupanye ayam kukus halia saya.. memang sedap.. makan dengan nasi putih je pun.. hmm tengah2 makan en suami kata kalo dapat dengan nasi ayam mesti lagi sedap.. xpe2 lepaskan ni kalo nak masak ayam, ayam nye leh la guna resepi ni...tukar2 variasi ayam nye..xdela asyik ayam madu je kan...

hmmm kalo nak resepi leh singgah sini ye.. dapur-muzai ..hehehe saje je menggatal nak buat blog lain..senang sket nak refer2 nanti..iyela, resepi kita kan.. kite je lah yang tau sedap atau tidak.. tp dont worry selalunye apa yang dipost adalah dijamin sedap oleh en suami ku..entry nye pun x banyak lagi.. bergantung kepada kerajinan jari jemari ni nak menaip..k..daaa...

**lepas ni nak buat blog subjek goegrafi ting1 plak..khusus utk student2 ku.. so senangla sket..budget pun save gak..n boleh jadi panduan kepada pelajar2 lain di Malaysia..**

Post a Comment