Facebook Pages

Saturday, March 19, 2011

bila sink tersumbat.. apa option korang???

Bila sink umah korang tersumbat, apa korang buat?? guna pelocok?? letak garam , then jirus ngan air panas?? atau guna cecair2 yang ada jual kat pasaraya??atau jalan akhir, panggil plumber??
arghhh sume cara aku dah guna..tp apsal x jalan2 jugak.. sink still tersumbat.. mula2 dulu pnah gak la call tuan rumah.. katanye nanti dia dtg tengok.. last2 bila inform semula, dia kata itu tanggungjawab penyewa.. mau sakit hati tak macam tu.. last2 bila dh kronik sgt terus call plumber.. bayangkanla balik berkursus dapur dah banjir.. dengan bau busuknye.. en. suami plak xde masa tu... g klass.. so tunggu jela plumber dtg.. rm80 gak la melayang..
dan sekarang selepas 2 minggu dia jadi balik.. tp kali ni xde signal pun.. air terus keluar dari bawah paip tu.. tensen tul la.. pas masak2, nak mencuci pinggan dia buat hal plak.. encik suami tolong gak la guna pelocok..tp mcm tu gak.. last2 moody ngan en suami.. hentak2 kaki, tendang2 pintu... hahaha... xdela macam tu.. tp still moody la.. tp skrg dah ok.. sebab dah mengomel puas2 ngan encik suami..
hmm bila dah mcm ni, lega plak rasanya dapat rumah lain.. x sabar nak keluar.. sib baik la ada perjanjian..so bersabar jela dalam 2 bulan lg.. tp utk tuan rumah.. memang x berkat la duit yang kitorang bagi.. duit nak, tp servis mcm hampeh.. haritu suis utama ada 2 yang rosak.. boleh dia bagi extension satu plug je.. memang hampeh.. bila nak dekat2 akhir bulan, barula terhegeh2 nak betulkan.. itupun sebab kitorg ugut xnak bayar sewa.. dah la sombong gile.. menyampah aku..
minta2 lepas ni xdela yang nak menyewa kat sini.. owner x friendly, sewa mahal (sebab guna agen ), xde gril depan rumah ( dh suh buat mcm2 alasan dia bg ), yang penting takut korang terkena macam kitorg ni.. haru nanti... banyakla duit kena keluar sendiri..

so hari ni akan melayang lagi RM80.. total up -RM160..

No comments: