Bahan2:
3 ulas bawang putih dicincang
3 ekor sotong.. dipotong2
9 ekor udang
kiub ayam
Lobak merah dihiris2
cendawan
2 biji lada merah
sawi
2 biji telur
4 sudu tepung jagung (dibancuh dengan air)
garam
mee kuning
Cara-cara memasak:
1. panaskan sedikit minyak.. tumiskan bawang putih yang telah dicincang.. masukkan lobak dan cendawan.. biarkan seketika..kemudian masukkan pula kiub ayam, sotong dan juga udang.. kacau hingga separa masak.. seterusnya masukkan air secukupnya dan kacau hingga mendidih.. masukan pula sayur sawi.. air bancuhan tepung jagung dimasukkan.. untuk memekatkan kuah bolehla ditambahka dengan bancuhan tepung jagung mengikut kesukaan kepekatan kuah..
2. utk menyediakan mee..salutkan mee kuning dengan 2 biji telur ayam telah dipecahkan. kemudian bolehla digoreng di dalam minyak yang panas.. Setelah itu bolehla diangkat dan dihidangkan dengan kuahnya..
3. taraaa.... dah siap.. memang shedappp
1 comment:
Salam kenal..wah sedapnya mee kungfuu tu..follow sekali..
Post a Comment