Post Terkini

Thursday, December 12, 2013

Menderma dengan pendapatan Nuffnang

Buka-buka akaun Nuffnang tadi, nampak pulak satu banner Typhoon Haiyan Relief..  Salah satu kaedah yang diusahakan nuffnang khusus untuk blogger-blogger menderma kepada mangsa-mangsa taufan Haiyan di Filipina serendah RM5.

Ye ye tau, mesti ada yang kata buat apa nak derma kat sana, sini pun ada jugak mangsa banjir.. Rosak harta benda, hilang tempat tinggal seumpamanya. Itu terpulang, pandangan masing-masing. Pokok pangkalnye tanya hati, ikhlas atau tidak. Kalau mampu untuk menyumbang disini, itu masih rezeki kita, kalau mampu kedua2nya Alhamdulillah sememangnya itu rezeki kita.

Ok berbalik  kepada isu tadi, Nuffnang sediakan dua option. Samada nak tolak terus dari akaun nuffnang atau melalui akaun paypal.


ok ni printscreen dari my nuffnang  tu..  so apa2 hal pun kena click dulu kat banner typhoon haiyan dulu baru dia akan link kan ke cara pembayaran.. so, dari method di atas korang boleh pilih nak guna yang mana satu.

kalau earning x cukup tetapi nak donate, boleh melalui paypal..  Untuk method satu sangat senang, korang boleh terus tekan donate je.. if x nak identiti diketahui, boleh tick kat "i wish to remain anonymous. 
untuk method dua  plak terus click kat pay pal.  yang ni takleh nak tunjuk lah sbb diri sendiri takde akaun paypal. mudah kan..

" hmmm baru ku sedar selama ni duit yang ada pada kita itu bukanlah hak milik kita, tetapi yang sedikit kita derma  itulah sebenarnya rezeki kita -- peringatan tuk diri sendiri" 
Post a Comment