Post Terkini

Wednesday, December 25, 2013

Raikan cinta.

Hari ni 25 Disember. 5 tahun yang dulu waktu ini kami sedang sibuk-sibuk nak bersanding. Tapi hari ni kami tak lagi bersanding. Tapi kami raikan cinta dengan cara kami sendiri. Melayan  perut di secret recipi. Kenapa secret recipe?? sebab mereka ada rahsia dalam masakan. Kami pulak ada rahsia dalam mengekalkan perhubungan. Cewahhh.. Berpuitis plak aku.  Setahun sekali je pun makan kat sini. Kalau kek tu banyak kali la.Hehe..

Ice honey lemonade for her.
Hot Lemon Tea for him

Sambil tunggu menu seterusnya. Inilah gambar pertama kami untuk tahun ke lima perkahwinan. 
Spaghetti meatball and mushroom soup for him
Tom Yam noodle for her
Burpppp... Alhamdulillah abang sebab belanja.  Lepas makan terus ke Pajam. Rumah my twin. Bawa jugala secret recipe cake. Gila mahal sekarang. RM 82 dah. Dulu Rm60 lebih je kot. Sekarang paling murah itulah dia yang berharga 82. Less than that memang tak dapatlah.

Sampai-sampai sana tengok my brother in law tengah memasak. Menu pulak bukan calang-calang. Tak caya tengoklah gambar kat bawah.

Siakap stim, Siakap sweet sour, Tomyam putih ngan sayur campur
Hebat kan. Aku paling suka tomyam dia la. Sebabnya memang teringin nak buat tomyam macam tu. 5 bintang ikhlas aku bagi. Yang lain pun semua mengancam.. Hahaha memang senak perut sampai ke malam ni. Tak sempat rehat perut ni. Sweet sour ngan stim pun ada kitorang tapau bawa balik. Sebab malam ni diorang semua nak balik Kelantan. Memang takdelah sape yang nak perabih nanti. Bagusss.. sok tak yah masak..Hehe

Dah siap-siap kemas. Rehat-rehat kejap.  Keluarkanlah kek. Ohh rupanya si ise pun beli jugak kek.  2 biji makan 6 orang. Mantappp.. Yang paling excited haruslah si Izzul. Sampai comot momot dia makan. Lagilah part-part tulisan tu. Habis dia ambil pakai tangan.

Cheese Berries Cake
Tiramisu Cake


Kami. Abaikan aku yang dah rupa makcik-makcik tu. Asal boleh je sarung shawl.
Selamat ulang tahun kami yang ke 5.

24 Dis 2008 - 24 Dis 2013 --> Muzaiyanah & Mohamad Khairul
25 Dis 2008 - 25 Dis 2013 --> Yuzaine & Muhammad Khairul Hisam

Tengoklah tu. Nama suami pun nak dekat-dekat. Mujur tak kembar je. Hehe.. Kami nikad selang sehari. Tapi sanding hari yang sama. Doakan kebahagian kami ye :)

** update : en suami duk tegur suruh tukar dari for her kepada for me. Malas la hai nak tukar.. memang saje nak tulis camtu.. kan perfume ada yang macam tu kan
Post a Comment