Post Terkini

Saturday, May 21, 2011

Mee bandung versiku.. :)

Yeayyy... akhirnye.. berjaya juga buat mee bandung.. xde pakai pes segera. original dari empunya diri..hehehe.. mula2 masa nak masak lunch duk cari2 resepi yang sedap2.. sekali nampak resepi mee bandung.. alang2 achik kirim udang kering dari sabah terus nak cuba buat.. lagipun en suami kata tak ramai yang pandai buat mee bandung ni.. so konon2 nak sahut apa yang dia kata la..nak tengok saya pandai tak buat.. hehehe sgt2 excited ni.. asyik tanye en hubby jadi ke tak i buat,.. dia kata jadi.. tapi still nak tanya banyak2 kali..hahaha gelak besar la haku.. sebab teruja... sebenarnya memang tengok resepi dari buku tu.. tp ntah macam x sedap je.. x rasa pun macam mee bandung.. sekali i tambah kacang tanah, perghh terus menjadi.. memang sedap.. pandai ye korang.. nak bagi resepi tu biarlah jujur dan ikhlas.. ni tak..tinggalkan bahan yang paling penting dalam resepi korang.. nasib baik i terer tau..huhu.. ok inilah my mee bandung :)en suami kata kalo lebihkan lagi udang kering lagi bertambah2 sedap...

Post a Comment