Post Terkini

Saturday, May 14, 2011

Mission complete

Hari ni ada LADAP.. balik kul 12 pm. time nak naik umah tetiba terserempak plak ngan en suami.. haiishhh kata nak gerak KL awal tp tipu je.. kalau tak leh minta beliau hantar g sekolah pagi tadi..
bila dah terserempak tu, en suami ajak g beli lauk.. ikutla, sib baik lum masuk umah g, kalo x malas dah nak g.. suh dia g sorang je.. ok, bila dah beli2 tu, kitorang singgah makan jap.. pastu terus balik..
en suami plak, letak barang2 kat dapur then dia terus gerak KL.. hmm malam ni dia tdo sana.. nak study ngan kengkawan.. esok diorang ada final exam..
so pas en suami dah g kl, bini dia golek2 kat sofa.. mata kejap nak pejam kejap tak.. sambil2 layan cite hindustan tahun 80-an.. pastu sembahyang zohor jap dan teruskan jalankan aktiviti yang dirancang..
hasilnye?? taraaaa...
puas mentransfer segala sayur mayur, makanan basah ke dalam bekas.. nampak kemas sket kan.. skrg ni aim saya nk beli TUPPERWARE bebanyak.. nanti lebih duit nak beli fridge besar sket. leh borong banyak barang basah..masukkan dalam TUPPERWARE kegemaran..

Post a Comment